upplev stockholmsskärgård

Res till Möja

Till Möja reser man endast med båt!
Från Stockholmcity är det en vacker resa på ca 3,5 timmar genom hela mellanskärgården, från Sollenkroka på Värmdö tar det ca 1,5 timma med regulär båttrafik och ca 30 minuter med privat båttaxi.
Waxholmsbolaget

Året runt, flera gånger om dagen, angör Waxholmsbolagets båtar Möja. Resan tar drygt 3 timmar och du kan kliva på i Stockholm, Nacka, Lidingö, Sollenkroka mm och välj brygga på Möja, se aktuell turlista på webben eller ladda hem appen. 

Cinderella

Vår-sommar-höst angör Strömmabolagets båt Cinderella 2 Möja flera gånger om dagen. Du kliver på vid Strandvägen, Lidingö eller Nacka mm. Resan tar knappt 3 timmar och båten har en ala carte restaurang.

Båttaxi

Det finns en handfull mindre privata aktörer som kör båttaxi till Möja. Snabbast är från Sollenkroka (30min), men det går även att åka från Stavsnäs (45min).

bo och övernatta i skärgården

Bo och övernatta på Möja

På Möja finns ett fåtal boenden för besökare så under högsommaren blir det ofta fullbokat tidigt på året. Men vår, sensommar och höst är det ofta lugnt och fridfullt i skärgården.

Gästhamnar

Möjas gästhamnar är gamla samägda fiskehamnar med begränsade gästplatser som ej kan förbokas, men kom tidigt och ha tålamod så brukar alla få plats!

 150 - 450 SEK

_______________________

Tälta

Det finns ingen officiell camping på Möja, men Möjahallen erbjuder dusch/wc och hos Hamncafet i Berg kan man fylla på vatten sommartid.

Det finns massor med orörd mark på Möja och flera idylliska plaster att tälta på. Men ön har ingen officiell tältplats och tänk på att inte störa eller förstöra, och tälta inte inom synhåll från hus, bodar eller bryggor. Och ta såklart med dig skräpet och var rädd om naturen.
Obs, i Naturreserrvatet Björndalen är det inte tillåtet att tälta.

0 - 50 SEK

_______________________

Ät på Möja

Du kan äta på restauranger året runt på Möja och sommartid dubbleras antalet matställen, då finns även pizzeria, glasskiosk, bageri och fiskbod.  

Handla på Möja

Vill du handla mat till din picnic eller köpa med en souvernir hem så finns det sommartid flera hantverksbodar och matbutiken har åretruntöppet.

Upplevelser

Guider / Transport

Möja är ca 6,5km från norr till söder och havet utanför är magiskt,
behöver du transport på land eller vatten kontakta företagen nedan.

PerMobilen

Sommartid daglig transport på landsväg från norr-söder. Möja upp och ner, "hop on hp off" 

fr.100 kr/person

Möjaguiderna

Upplevelser på havet med båt.

fr. 650kr/person
stötta våra 

Sponsorer

De här företagen stöttar Möja turistförenings arbete med att informera besökare om allt fantastiskt man kan uppleva på Möja. Tack för ert stöd!